Uvdal Skisenter

Uvdal Skisenter byr på alt man forventer av et velholdt og moderne alpinanlegg – utenom køene.

/
heiser åpne
/
nedfarter åpne
snø i dag
snø i løypa
snø i terrenget

Ved foten av mektige Hardangervidda, øverst i Numedal, ligger Uvdal Skisenter. For de av oss som verdsetter god plass og flyt i skiopplevelsen, er det få bedre alternativer på Østlandet som i tillegg tilbyr et variert spekter av alpinmuligheter. Fra toppen av stolheisen og nedover i dalføret finner du tilsammen 25 nedfarter: alt fra brattheng til en splitter ny terrengpark til lange, slake løyper. Senteret er med andre ord godt tilpasset de fleste behov – fra nybegynnere til småbarnsfamilier til mer erfarne kjørere – og særlig for de som liker plenty med albuerom i løypene. Johan Höglund, ivrig bruker og tidligere leder for senteret, er en av dem.

«Jeg elsker at det nesten aldri er kø i heisen», sier Johan. «Og spesielt ikke på vei ned. Etter et snøfall kan jeg kjøre i dagevis her, sammenlignet med for eksempel Hemsedal, hvor pudderet er flatbanket før klokka 12.00»

Åpningstider og informasjon

  • Åpningstider
    Uvdal Skisenter er nå stengt for sesongen. Velkommen tilbake neste sesong.

Senteret frister skiglade mennesker fra nær og fjernt med en av Østlandets beste bakker, velegnet for både alpint, telemark og snowboard. Med sin perfekte fallinje og gode bredde er anlegget spesielt kjent for carving; 1250 meters lengde og 620 høydemetere i jevn stigning gjør denne bakken til en drøm for både nybegynnere og viderekommende. Det er også to traseer og eget barnetrekk, samt en spennende kveldkjøring-park for jibberne med hopp, funboks, corners og rails. Fra Vidda og nedover mot småskogen kjører man gjennom en av landets beste løssnø-terreng, hvor asymmetriske bakkeformasjoner gir en intens og spennende off-piste opplevelse. Når man leker seg i pudderet, er det som kjent avgjørende at snøen ikke allerede er slått flat etter hundrevis av ski. I Uvdal er det rikelig med kvadratmeter per kjører, som gjør nedfarten variert fra morgen til kveld. Her i skogen er det heller ingen skjulte klippekanter eller skredfare – bare jevn, trygg og morsom kjøring hele veien til dalbunnen.

Uvdal Skisport tilbyr ulike kurs i
Les mer på http://www.uvdalskisport.no/

Test av bildetekst

«Når jeg står på ski med barna, er det godt å forholde seg til et trygt og oversiktlig anlegg», sier Johan, «De kan ta noen runder alene i barnetrekket, mens jeg sniker meg til toppen for et fartsfyllt renn helt til bunn.»

Uvdal Games
Hua arrangerte i samarbeid med Avia Produksjon og Uvdal Skisenter fjorårets definitivt kuleste påskerenn «Uvdal Games» i Uvdal Skisenter. Gjennom en løype bestående av kule svinger, heftige doseringer og valgfrie hopp handler det om å komme seg raskest ned til afterski’n fra hele 1209 moh.

Se mer på UvdalGames.no

Men det er ikke bare utforkjøring som gjelder i Uvdal. Fra toppen av stolheisen, innover mot Nord-Europas største høyfjellsplatå og nedover i dalen snirkler det seg mil etter mil med langrennsløyper i verdensklasse – både fisk og spor – hvor de fleste vil trives godt, enten man går etter pulsklokka eller foretrekker mer sosiale koseturer. Et kaldt og stabilt norsk klima gjør området til et snøsikkert valg, med nesten 6 måneder lang skisesong. Og for de som trenger en oppfriskning når snøen kommer eller en mer grundig innføring, tilbyr Uvdal Skisenter undervisning i de fleste disipliner: fra alpint-carving, snowboard, telemark, løssnø, jibbing og freeride. Lær alene, med en venn eller via sosiale gruppetimer – valget er ditt. Uansett vil utstyret alltid være oppgradert og tilpasset forholdene. Her er alder eller erfaringsnivå ingen hindring: kursene kan tilpasses hvem som helst. Og når en lang dag i bakken er omme - hva med et måltid i Varmestuen, Fjell-kafeen eller utveksling av tips og erfaringer på After-Ski i lavvoen?

Vi har alle vært der, bakerst i køen. Når snøen glitrer og lokker fra løypene. Vintersolen som går ned så altfor fort, klokka som tikker, tålmodigheten som sakte men sikkert bikker over i frustrasjon. Og så heisen, selvfølgelig: langt der fremme, over et hav av duskeluer, staver og skihjelmer. Vi har alle vært der. Men det finnes heldigvis alternativ.

«Uvdal er et av dem», sier Johan.

Uvdal Skisport AS tilbyr skiskole i Skisenteret hele vinteren. Det er ikke bare nybegynnerene som kan ha utbytte av Skiskole, skiskolen er for alle uansett alder og nivå. Du kan velge å delta på gruppekurs sammen med andre på ditt nivå, eller ta privattimer.

Uvdal Skisport AS står for salg og utleie av alpin- og snowboardutstyr og skiklær til voksne og barn av god kvalitet.

Les mer

 

Kontakt oss:

 

Daglig leder

Geir Prestegården

99558888

 

Styreleder/Generell info

Kjetil Nørstebø

90999407

 

Uvdal Skisport – skiskole og butikk

Tlf butikk: 32741300

mob 41504316

 

Driftsleder

Stein Rudi

99559247

 

Brøyting/Vedlikehold

Tor Rennehvammen

91326801

 

Mail

post@uvdalskisenter.no

Priser sesongen 2017/2018

.                                   Voksen                          Barn 7-17

2 timer                          310,-                                   215,-

4 timer                       360,-                                   280,-

1 dag                              410,-                                   320,-

2 dager                          710,-                                   560,-

3 dager                          990,-                                   750,-

 

Påfølgede dager koster ekstra per dag:

.                                       230,-                                 160,-

 

Sesongkort                    4200,-                                 3100,-

Sesong familie( 2 voksne og inntil 3 barn)                12200,-

 

Klippekort 20 klipp        500,-                                   330,-

Klippekort 10 klipp          300,-                                   200,-

 

Valgfrie dager:

3 dager                             1050,-                                 790,-

4 dager                             1310,-                                 1050,-

5 dager                             1610,-                                 1190,-

10 dager                            2950,-                                 2300,-

Keycard                               80,-

Retur keycard                     40,-

 

Det tas forbehold om trykkfeil og eventuelle endringer i priser ved økte offentlige avgifter.Ved brudd på løypereglene kan kortet inndras. Det gis ingen erstatning ved uforutsatte driftsstoppsom f.eks ved dårlig vær, strømbrudd, maskinfeil e.l