Uvdal Skisenter

Uvdal Skisenter byr på alt man forventer av et velholdt og moderne alpinanlegg – utenom køene.

/
heiser åpne
/
nedfarter åpne
snø i dag
snø i løypa
snø i terrenget

Ved foten av mektige Hardangervidda, øverst i Numedal, ligger Uvdal Skisenter. For de av oss som verdsetter god plass og flyt i skiopplevelsen, er det få bedre alternativer på Østlandet som i tillegg tilbyr et variert spekter av alpinmuligheter. Fra toppen av stolheisen og nedover i dalføret finner du tilsammen 25 nedfarter: alt fra brattheng til en splitter ny terrengpark til lange, slake løyper. Senteret er med andre ord godt tilpasset de fleste behov – fra nybegynnere til småbarnsfamilier til mer erfarne kjørere – og særlig for de som liker plenty med albuerom i løypene. Johan Höglund, ivrig bruker og tidligere leder for senteret, er en av dem.

«Jeg elsker at det nesten aldri er kø i heisen», sier Johan. «Og spesielt ikke på vei ned. Etter et snøfall kan jeg kjøre i dagevis her, sammenlignet med for eksempel Hemsedal, hvor pudderet er flatbanket før klokka 12.00»

Åpningstider og informasjon

  • Åpningstider Uvdal Skisenter
    Vi holder åpent hver dag til og med påsken mellom 10:00 og 16:30
  • Åpningstider Alpinparken
    Alpinparken holder åpent hver dag mellom kl 10:00 og 16:30 frem til uke 10. Eller uke 10 vil alpinparken holde åpent lørdag og søndag 10:00-16:00
  • Skibuss
    Skibussen vil gå mellom Alpinparken og Skisenteret når heisene går.

Mini Ski Leik

Lek og læring for de minste i miniheisen. Kom og gå som det passer mellom kl 12:00 og 15:00. Vi legger opp til flere individuelle økter på ca 30 minutter sammen med instruktør og andre barn. Alle må ha med ski og hjelm.
Påmelding til Uvdal Skisport.
Kr 300 pr dag.

Les mer på http://www.uvdalskisport.no/

Senteret frister skiglade mennesker fra nær og fjernt med en av Østlandets beste bakker, velegnet for både alpint, telemark og snowboard. Med sin perfekte fallinje og gode bredde er anlegget spesielt kjent for carving; 1250 meters lengde og 620 høydemetere i jevn stigning gjør denne bakken til en drøm for både nybegynnere og viderekommende. Det er også to traseer og eget barnetrekk, samt en spennende kveldkjøring-park for jibberne med hopp, funboks, corners og rails. Fra Vidda og nedover mot småskogen kjører man gjennom en av landets beste løssnø-terreng, hvor asymmetriske bakkeformasjoner gir en intens og spennende off-piste opplevelse. Når man leker seg i pudderet, er det som kjent avgjørende at snøen ikke allerede er slått flat etter hundrevis av ski. I Uvdal er det rikelig med kvadratmeter per kjører, som gjør nedfarten variert fra morgen til kveld. Her i skogen er det heller ingen skjulte klippekanter eller skredfare – bare jevn, trygg og morsom kjøring hele veien til dalbunnen.

Test av bildetekst

«Når jeg står på ski med barna, er det godt å forholde seg til et trygt og oversiktlig anlegg», sier Johan, «De kan ta noen runder alene i barnetrekket, mens jeg sniker meg til toppen for et fartsfyllt renn helt til bunn.»

Uvdal Games
Hua arrangerte i samarbeid med Avia Produksjon og Uvdal Skisenter fjorårets definitivt kuleste påskerenn «Uvdal Games» i Uvdal Skisenter. Gjennom en løype bestående av kule svinger, heftige doseringer og valgfrie hopp handler det om å komme seg raskest ned til afterski’n fra hele 1209 moh.

Se mer på UvdalGames.no

Men det er ikke bare utforkjøring som gjelder i Uvdal. Fra toppen av stolheisen, innover mot Nord-Europas største høyfjellsplatå og nedover i dalen snirkler det seg mil etter mil med langrennsløyper i verdensklasse – både fisk og spor – hvor de fleste vil trives godt, enten man går etter pulsklokka eller foretrekker mer sosiale koseturer. Et kaldt og stabilt norsk klima gjør området til et snøsikkert valg, med nesten 6 måneder lang skisesong. Og for de som trenger en oppfriskning når snøen kommer eller en mer grundig innføring, tilbyr Uvdal Skisenter undervisning i de fleste disipliner: fra alpint-carving, snowboard, telemark, løssnø, jibbing og freeride. Lær alene, med en venn eller via sosiale gruppetimer – valget er ditt. Uansett vil utstyret alltid være oppgradert og tilpasset forholdene. Her er alder eller erfaringsnivå ingen hindring: kursene kan tilpasses hvem som helst. Og når en lang dag i bakken er omme - hva med et måltid i Varmestuen, Fjell-kafeen eller utveksling av tips og erfaringer på After-Ski i lavvoen?

Vi har alle vært der, bakerst i køen. Når snøen glitrer og lokker fra løypene. Vintersolen som går ned så altfor fort, klokka som tikker, tålmodigheten som sakte men sikkert bikker over i frustrasjon. Og så heisen, selvfølgelig: langt der fremme, over et hav av duskeluer, staver og skihjelmer. Vi har alle vært der. Men det finnes heldigvis alternativ.

«Uvdal er et av dem», sier Johan.

Uvdal Skisport AS tilbyr skiskole i Skisenteret hele vinteren. Det er ikke bare nybegynnerene som kan ha utbytte av Skiskole, skiskolen er for alle uansett alder og nivå. Du kan velge å delta på gruppekurs sammen med andre på ditt nivå, eller ta privattimer.

Uvdal Skisport AS står for salg og utleie av alpin- og snowboardutstyr og skiklær til voksne og barn av god kvalitet.

Les mer

 

Kontakt oss:

 

Daglig leder

Geir Prestegården

99558888

 

Styreleder/Generell info

Kjetil Nørstebø

90999407

 

Uvdal Skisport – skiskole og butikk

Tlf butikk: 32741300

mob 41504316

 

Driftsleder

Stein Rudi

99559247

 

Brøyting/Vedlikehold

Tor Rennehvammen

91326801

 

Mail

post@uvdalskisenter.no

Priser sesongen 2017/2018

.                                   Voksen                          Barn 7-17

1 time                             180,-                                   150,-

2 timer                           280,-                                   205,-

3 timer                           330,-                                   260,-

½ dag                           300,-                                   230,-

1 dag                              380,-                                   300,-

2 dager                          690,-                                   540,-

3 dager                          960,-                                   720,-

4 dager                          1150,-                                 870,-

5 dager                          1430,-                                 1030,-

6 dager                          1570,-                                 1160,-

7 dager                          1780,-                                 1310,-

8-21 dager                     +160,-                                 +115,-

Sesongkort                     3950,-                                 2900,-

Sesong familie( 2 voksne og inntil 3 barn)                11500,-

Weekend lør/søn           640,-                                   440,-

Weekend fre/lør/søn    850,-                                   560,-

Klippekort 20 klipp         410,-                                   310,-

Klippekort 10 klipp           230,-                                   190,-

 

Valgfrie dager:

3 dager                             1000,-                                 760,-

4 dager                             1260,-                                 1000,-

5 dager                             1550,-                                 1150,-

10 dager                            2780,-                                 2185,-

Keycard                               80,-

Retur keycard                     40,-

 

Det tas forbehold om trykkfeil og eventuelle endringer i priser ved økte offentlige avgifter.Ved brudd på løypereglene kan kortet inndras. Det gis ingen erstatning ved uforutsatte driftsstoppsom f.eks ved dårlig vær, strømbrudd, maskinfeil e.l