Uvdal Skisenter

Uvdal Skisenter byr på alt man forventer av et velholdt og moderne alpinanlegg – utenom køene.

Se fullstendig oversikt over sesongens åpningstider i egen informasjonsboks litt lenger ned på siden.

 

Nysgjerrig på hva som skjer i Uvdal skisenter i 2017?  Her kan du laste ned hele aktivitetsplanen

/
heiser åpne
/
nedfarter åpne
snø i dag
snø i løypa
snø i terrenget

Ved foten av mektige Hardangervidda, øverst i Numedal, ligger Uvdal Skisenter. For de av oss som verdsetter god plass og flyt i skiopplevelsen, er det få bedre alternativer på Østlandet som i tillegg tilbyr et variert spekter av alpinmuligheter. Fra toppen av stolheisen og nedover i dalføret finner du tilsammen 25 nedfarter: alt fra brattheng til en splitter ny terrengpark til lange, slake løyper. Senteret er med andre ord godt tilpasset de fleste behov – fra nybegynnere til småbarnsfamilier til mer erfarne kjørere – og særlig for de som liker plenty med albuerom i løypene. Johan Höglund, ivrig bruker og tidligere leder for senteret, er en av dem.

«Jeg elsker at det nesten aldri er kø i heisen», sier Johan. «Og spesielt ikke på vei ned. Etter et snøfall kan jeg kjøre i dagevis her, sammenlignet med for eksempel Hemsedal, hvor pudderet er flatbanket før klokka 12.00»

Uvdal Skisenter sesong 2017

Vintertilbud på overnatting:

Leiligheter i Uvdal Skisenter – Ski in/ Ski out -10% avslag på heiskort.

Pris pr. uke fra kr.7865,- til 9965,-

Pris pr.helg fra kr. 3265,- til 4765,-

Se også: Finn-annonse for mer info og booking

Vinterferie uke 7-9 og hele påsken
Åpent alle dager fra kl.10-16.30

Se også hele aktivitetsplanen:  Ny Uvdal Skisenter aktivitetsplan

Sesongavslutning 2. påskedag 17. april 2017

Uke 10-13

Fredag-søndag fra kl.10-16.30

Uke 13 -påske

Åpnet fra torsdag-søndag  fra kl.10-16.30

Solsiden/ Alpinparken 

Normal åpningstid lørdag og søndag fra kl.10-16.30

Vinterferieukene og påsken er det åpent alle dager

Kveldskjøring
Hver fredag fra kl.18-21.00

Terrengpark blir opparbeidet i senteret som før.
Varmestuen er åpen når heisen er åpen.

Fjellkafèn se eget oppslag i Skisenter
Lavvoen åpner kl. 14 på lørdager, og alle dager i forbindelse med jul- vinter- og påskeferie.

Skibussen går som før mellom anleggene, nå med skioppbevaring.

Kontakt-info og booking:  +47 3274 3795 eller e-post: booking@uvdalskisenter.no

Senteret frister skiglade mennesker fra nær og fjernt med en av Østlandets beste bakker, velegnet for både alpint, telemark og snowboard. Med sin perfekte fallinje og gode bredde er anlegget spesielt kjent for carving; 1250 meters lengde og 620 høydemetere i jevn stigning gjør denne bakken til en drøm for både nybegynnere og viderekommende. Det er også to traseer og eget barnetrekk, samt en spennende kveldkjøring-park for jibberne med hopp, funboks, corners og rails. Fra Vidda og nedover mot småskogen kjører man gjennom en av landets beste løssnø-terreng, hvor asymmetriske bakkeformasjoner gir en intens og spennende off-piste opplevelse. Når man leker seg i pudderet, er det som kjent avgjørende at snøen ikke allerede er slått flat etter hundrevis av ski. I Uvdal er det rikelig med kvadratmeter per kjører, som gjør nedfarten variert fra morgen til kveld. Her i skogen er det heller ingen skjulte klippekanter eller skredfare – bare jevn, trygg og morsom kjøring hele veien til dalbunnen.

Test av bildetekst

«Når jeg står på ski med barna, er det godt å forholde seg til et trygt og oversiktlig anlegg», sier Johan, «De kan ta noen runder alene i barnetrekket, mens jeg sniker meg til toppen for et fartsfyllt renn helt til bunn.»

Uvdal Games
Hua arrangerte i samarbeid med Avia Produksjon og Uvdal Skisenter fjorårets definitivt kuleste påskerenn «Uvdal Games» i Uvdal Skisenter. Gjennom en løype bestående av kule svinger, heftige doseringer og valgfrie hopp handler det om å komme seg raskest ned til afterski’n fra hele 1209 moh.

Se mer på UvdalGames.no

Men det er ikke bare utforkjøring som gjelder i Uvdal. Fra toppen av stolheisen, innover mot Nord-Europas største høyfjellsplatå og nedover i dalen snirkler det seg mil etter mil med langrennsløyper i verdensklasse – både fisk og spor – hvor de fleste vil trives godt, enten man går etter pulsklokka eller foretrekker mer sosiale koseturer. Et kaldt og stabilt norsk klima gjør området til et snøsikkert valg, med nesten 6 måneder lang skisesong. Og for de som trenger en oppfriskning når snøen kommer eller en mer grundig innføring, tilbyr Uvdal Skisenter undervisning i de fleste disipliner: fra alpint-carving, snowboard, telemark, løssnø, jibbing og freeride. Lær alene, med en venn eller via sosiale gruppetimer – valget er ditt. Uansett vil utstyret alltid være oppgradert og tilpasset forholdene. Her er alder eller erfaringsnivå ingen hindring: kursene kan tilpasses hvem som helst. Og når en lang dag i bakken er omme - hva med et måltid i Varmestuen, Fjell-kafeen eller utveksling av tips og erfaringer på After-Ski i lavvoen?

Vi har alle vært der, bakerst i køen. Når snøen glitrer og lokker fra løypene. Vintersolen som går ned så altfor fort, klokka som tikker, tålmodigheten som sakte men sikkert bikker over i frustrasjon. Og så heisen, selvfølgelig: langt der fremme, over et hav av duskeluer, staver og skihjelmer. Vi har alle vært der. Men det finnes heldigvis alternativ.

«Uvdal er et av dem», sier Johan.